Ohjeita poismuuttajalle

Mikäli haluat muuttaa pois asunnostasi, tulee sinun aina tehdä kirjallinen irtisanomisilmoitus. Muistathan, että mikäli asuntotarpeesi muuttuvat mutta olet vielä kiinnostunut asumaan meillä, voit aina ottaa yhteyttä meihin. Selvitämme mielellämme, onnistuisiko asunnon vaihto sujuvasti toiseen kohteeseemme.

Asunto tulee irtisanoa aina viimeistään ennen poismuuttoa edeltävää täyttä kalenterikuukautta. Esimerkiksi, mikäli irtisanot asuntosi 30.11., maksat vielä joulukuun vuokran ja sinun tulee muuttaa pois viimeistään 1.1.

Asunto tulee aina siivota huolellisesti ennen poismuuttoa. Asunnon tulee olla niin siisti, että seuraava asukas voit muuttaa suoraan asuntoon ilman siivoamista. Mikäli asunnon loppusiivousta ei tehdä tai se on puutteellinen, laskutamme sinulta jälkikäteen mahdolliset asunnon siivouskulut.

Muistilista loppusiivoukseen:

  • Imuroi ja pese lattiat, pyyhi lattialistat.
  • Pyyhi pinnat, kaappien hyllyt, laatikostot ja ovet.
  • Puhdista keittiön työtasot, leikkuulauta, tiskiallas ja hana.
  • Imuroi jääkaapin ja pakastimen tausta ja lattia. Tyhjennä jääkaappi ja pakastin sekä sulata pakastin. Varmista, ettei pakastimen sulamisvesi valu lattialle. Pyyhi hyllyt ja ovet. Jos otat laitteen pois päältä, jätä ovet auki, jotta laite ei homehdu tai ummehdu.
  • Puhdista liesi sisä- ja ulkopuolelta. Pyyhi sivuilta ja takaa sekä puhdista myös lieden alla oleva lattiapinta ja kaapistojen reunat. Pese uuni, uunipellit ja ritilä sekä puhdista liesikupu ja rasvasuodatin.
  • Pese pesuallas, hanat, peilikaappi ja/tai kaapistot, WC-istuin sekä lattiakaivo. Pese saunan lauteet ja lattia.
  • Vie roskat. Pese roskakaappi ja roska-astiat.
  • Pese likaiset ikkunat. Puhdista ilmanvaihtoventtiilit.
  • Tyhjennä varastot. Kierrätä turhat mutta käyttökelpoiset tavarat. Vie muutossa syntyneet roskat jäteasemalle. Älä jätä omaisuuttasi huoneistoon tai taloyhtiön tiloihin tai alueelle.
  • Tyhjennä ja siisti parveke ja piha-alue.

Avaimet palautetaan toimistollemme viimeistään muuttopäivää seuraavana arkipäivänä kello 12 mennessä. Esimerkiksi, jos asuntosi vuokrasopimus päättyy 31.12. on avaimet palautettava seuraavana arkipäivänä eli 2.1. klo 12 mennessä. Mikäli tarvitset pidemmän ajan muuttoa varten, ilmoita siitä meille jo irtisanomisilmoitusta tehdessäsi.

Kun asunto on tyhjätty ja siivottu, ja olet palauttanut asunnon avaimet, teemme asuntoon lähtötarkastuksen. Luemme vesimittarit ja lähetämme sinulle vesimaksujen tasauslaskun. Lähtötarkastuksessa asunnon kuntoa verrataan tulotarkastuksen tietoihin. Mikäli asunnossa havaitaan tahallisesti tai lemmikkien aiheuttamaa vahinkoa, laskutetaan asukasta niistä korjaustöiden valmistettua. Kustannukset voidaan veloittaa myös vuokravakuudesta.

Mikäli asunnossa ei lähtötarkastuksessa havaita vahinkoja ja olet maksanut kaikki vuokrasi asianmukaisesti, sinulle palautetaan maksamasi vuokravakuus kahden viikon kuluessa sopimuksen päättymispäivästä lukien.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua poismuuttoon liittyvissä asioissa. Soita tai laita WhatsApp-viestiä numeroon 045 131 7244. Palvelemme arkisin klo 8–16.