Esteetön asuminen

Tarjoamme myös esteettömän asumisen vaihtoehtoja Kurikassa. Uusi esteetön puukerrostalo Laulajantiellä on muuttovalmis vuonna 2023. Reinikanpuiston ikä- ja muistiystävällinen ympäristö (Letontie 3–5) on puolestaan rakennettu erityisesti vastaamaan ikääntyvän asukkaan tarpeita.

Pyrimme myös kaikissa remontti- ja saneerauskohteissa huomioimaan asuntojen esteettömyyden parantamisen niin hyvin kuin mahdollista. Esimerkiksi rivitalokohteissa tämä tarkoittaa helpompia sisäänkäyntejä asuntoihin sekä avaria pesutiloja.

Uusi esteetön puukerrostalo Kurikan Laulantielle

Olemme aloittaneet uuden esteettömän puukerrostalon suunnittelun Kurikan Laulajantielle. Talon rakennuttaa Lakea Oyj ja se valmistetaan CLT-tekniikalla valmistetuista puuelementeistä niin, että jokainen asunto tehdään säältä suojassa talotehtaassa.

Kohteeseen tulee noin 30 pientä ja esteetöntä 1–2 henkilön kotia. Asukkaiden yhteisöllisyyttä lisäävät runsaat oleskelu- ja harrastetilat talon alimmissa kerroksissa. Talojen pesutilat rakennetaan täysin esteettömiksi ja kaikessa suunnittelussa otetaan huomioon esteettömyyden lisäksi ikä- ja muistiystävällisen asuinrakennuksen vaatimukset. Talon varsinainen suunnittelu tapahtuu syksyllä 2021 ja talon rakentaminen alkaa vuoden 2022 alkupuolella. Uuteen taloon pääsee muuttamaan alkuvuoden 2023 aikana.

Kurikan Reinikanpuiston esteettömät asunnot

Reinikanpuiston ikä- ja muistiystävällinen ympäristö (Letontie 3-5) tarjoaa viihtyisää esteetöntä asumista. Yhteisöllinen ja liikuntaan houkutteleva sisäpiha, esteettömät sisäänkäynnit ja terassit sekä asfaltoidut kulkuväylät parantavat alueen asumismukavuutta ja viihtyisyyttä. Kärrykartano jatkaa tulevina vuosina myös alueen muiden talojen piharemontteja niin, että Reinikanpuistoon saadaan viihtyisä ja turvallinen rivitaloyhteisö, jossa halutaan asua mahdollisimman pitkään.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää esteettömistä asunnoistamme. Autamme mielellämme löytämään sinulle sopivan asunnon. Tavoitat meidät myös WhatsAppista puhelinnumerosta 045 131 7244.