Näin haet vuokra-asuntoa

Voit tutustua vapaisiin vuokra-asuntoihin verkkosivuillamme ja hakea asuntoa toivomistasi kohteista. Halutessasi voit myös jättää suoraan asuntohakemuksen, niin autamme sinua löytämään sopivan kodin.

Millainen on sinulle sopiva koti?

Kärrykartanon vuokra-asuntoihin valitaan vuokralaiset aina asuntohakemuksen perusteella. Tavoitteemme on löytää jokaiselle hakijalle koti, joka vastaa hakijan tarpeita ja toiveita.


Täytä asuntohakemus

Täytä vuokra-asuntohakemus täällä. Halutessasi voit liittää hakemukseen toiveita sinua kiinnostavista kohteista. Mikäli et ole lisännyt hakemukseesi kohdetoiveita, pyrimme etsimään hakemuksesi perusteella sinulle sopivia asuntoja.

Näin vuokra-asunnon hakeminen etenee

Tarjoamme sinulle sopivaa asuntoa

Mikäli toiveitasi vastaavaa asuntoa ei ole heti vapaana, lisäämme sinut asuntojonoon. Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Mikäli tähän mennessä sinulle ei ole löytynyt sopivaa asuntoa, voit jättää uuden hakemuksen.

Saat tutustua asuntoon ennen vuokrasopimuksen tekoa

Pääset aina katsomaan asuntoa ennen vuokrauspäätöksen tekemistä. Jos asunnossa asuu vielä edellinen asukas, välitämme sinulle hänen yhteystietosi ja voit sopia hänen kanssaan sopivan ajan asuntoon tutustumiselle. Mikäli asunto on tyhjä, saat meiltä avaimet ja voit tutustua asuntoon itsenäisesti tai yhdessä kanssamme.

Tutustu huolellisesti vuokrasopimukseen

Kun olet tutustunut asuntoon ja olet päättänyt vuokrata sen, on aika kirjoittaa vuokrasopimus. Allekirjoittamalla sopimuksen sitoudut noudattamaan sen ehtoja ja taloyhtiön järjestyssääntöjä, joten tutustu vuokrasopimukseen ja järjestyssääntöihin aina huolellisesti ennen allekirjoitusta. 

Vuokravakuus tuo sinulle turvaa

Kun asunnon vuokrasopimus on allekirjoitettu, pyydämme sinulta 1-2 kuukauden vuokraa vastaavan vakuussumman joko rahatalletuksena tai maksusitoomuksena. Vuokrasopimus astuu voimaan vasta, kun vakuus on toimitettu. Maksamasi vuokravakuus on sinun turvasi yllättävissä elämäntilanteissa, jolloin esimerkiksi vuokranmaksussa on haasteita tai asuntoon syntyy vahinkoja. Jos kaikki sujuu hyvin, saat poismuuttaessasi maksamasi vakuutussumman kokonaan takaisin.

Autamme sinua muutossa

Neuvomme sinua aina tarkasti asuntoon muuttamisessa liittyvissä asioissa sekä vuokranmaksussa. Lisäksi autamme sinua tarvittaessa esimerkiksi asumistukien hakemisessa sekä kotivakuutuksen ja sähkösopimuksen hankinnassa. Toimitamme sinulle myös kaikki tarvittavat yhteystiedot, joista saat apua ongelmatilanteissa.

Lisätietoa asunnon hakijalle

Vuokra-asuntoa voit hakea verkkosivuillamme olevalla lomakkeella, joka löytyy täältä. Täytä huolellisesti kaikki lomakkeella pyydetyt tiedot. Kun olet lähettänyt lomakkeen, olemme sinuun yhteydessä soittamalla tai sähköpostilla.

Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Mikäli haluat uusia hakemuksen tai tehdä jälkikäteen siihen muutoksia, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse tai lähettämällä viesti numeroon 045 131 7244.

Tarjoamme edullisia vuokra-asuntoja myös opiskelijoille. Opiskelijasuntomme ovat viihtyisiä yksiöitä tai soluasuntoja, joita voit vuokrata myös lyhytaikaisesti.

Esteettömiä asuntoja voit kysyä suoraan asiakaspalvelustamme. Ammattitaitoinen henkilöstömme tuntee kaikki kohteemme ja osaa suositella sinulle sopivaa kohdetta. Uuden esteettömän puukerrostalon haku alkaa vuoden 2022 aikana, mutta kerromme mielellämme sinulle henkilökohtaisesti lisää valmistuvasta talosta.

Ota rohkeasti yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä soittamalla tai jättämällä WhatsApp-viestiä numeroon 045 131 7244. Palvelemme arkisin klo 8–16. Kerromme mielellämme lisää vuokra-asunnoistamme ja autamme sinua hakemaan asuntoa.

Tutustu hakijan mahdollisuuksiin ja ohjeisiin