Kurikka asuinalueena

Kurikka on pinta-alaltaan Etelä-Pohjanmaan suurin kaupunki, joka sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Seinäjoelta. Kurikassa elinvoimaiset ja aktiiviset kylät yhdistyvät maaseudun rauhaan ja lakeuksien ainutlaatuiseen luontoon.

Aktiivinen yrittäjäkaupunki Kurikka

Kurikka on noin 20 000 asukkaan eloisa kaupunki, joka on tunnettu yhtenä maan suurimpana maidontuottajana. Maatalousyrittäjien lisäksi kaupunki on kuitenkin kehittynyt ja kasvanut aktiivisesti, minkä ansiosta Kurikassa toimiikin tänä päivänä yli 2000 isompaa ja pienempää yritystä.

Viime vuosien aikana Kurikka on kasvanut vauhdikkaasti, sillä Jurvan ja Jalasjärven kunnat liitettiin osaksi Kurikkaa 2000-luvulla. Myös Jurva ja Jalasjärvi ovat yrittäjäkaupunkeja, joista moni tänä päivänä suuri ja tunnettu yritys onkin saanut alkunsa.

Tietoa Kurikasta

Kurikan keskeinen sijainti tekee siitä ihanteellisen paikan asua ja yrittää. Kurikan naapurikaupunkeja ovat Laihia, Ilmajoki, Seinäjoki, Kihniö, Parkano, Karvia, Kauhajoki, Teuva, Närpiö ja Maalahti. 

Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus Seinäjoki sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä ja yliopistokaupunki Vaasaan ajaa tunnissa. Kurikan läpi kulkeva rautatie ja kaupungin ohittavat valtatiet tekevät Kurikasta helposti saavutettavan.

Yrittämisen ja työnteon mahdollisuuksien lisäksi Kurikassa on myös runsaasti mahdollisuuksia opiskella niin ylioppilastutkinto kuin ammatillinen tutkinto. Monipuolisten lähipalveluiden ansiosta alueella viihtyvät hyvin niin nuoret, lapsiperheet kuin eläkeläiset.

Tietoa Jurvasta

Jurvan kunta liitettiin osaksi Kurikkaa vuonna 2009. Tuolloin Jurvan asukasluku oli noin 4000 asukasta. Jurvan kirkonkylä sijaitsee noin 25 kilometrin eli reilun 20 minuutin ajomatkan päässä Kurikasta. 

Jurva on tunnettu erityisesti huonekaluteollisuudesta, jota kaupungissa on ollut jo 1800-luvulta lähtien. Yhä tänäkin päivänä merkittävä osa suomalaisista tyylihuonekaluista valmistetaan Jurvassa. Yksi tunnetuimmista jurvalaisista huonekalutehtaista on Hakola. Jurvassa sijaitsee myös oma lukio.

Tietoa Jalasjärvestä

Jalasjärvi liitettiin Kurikkaan 2016, jolloin kunnassa asui vajaa 8000 asukasta. Myös Jalasjärven etäisyys Kurikasta on noin 25 kilometriä eli autolla noin 20 minuuttia. Jalasjärveä on kutsuttu Pohjanmaan portiksi, sillä se on Vaasan läänin ja Etelä-Pohjanmaan ensimmäisenä vastaan tuleva kunta etelästä saapuessa.

Jalasjärvellä on aktiivinen yrityselämä, jonka osana on myös useita maidon- ja lihantuottajia. Tunnetuimpia jalasjärveläisiä yrityksiä ovat esimerkiksi Jokipiin Pellava ja Juustoportti. Opiskelumahdollisuuksia Jalasjärvellä tarjoavat aikuiskoulutuskeskus JAKK sekä Jalasjärven lukio.

Oletko kiinnostunut asumisesta Kurikassa?

Lue lisätietoa vuokra-asunnon hakemista sekä ohjeita hakijalle. Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä, niin autamme sinua löytämään sopivan kodin.