Ohjeita sisäänmuuttajalle

Tervetuloa asumaan meille! Tältä sivulta löydät hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä, kun muuttopäivä lähestyy.

Kun olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen ja toimittanut meille vuokravakuuden, sovimme muuttopäiväsi, jolloin saat avaimet asuntoon. Avaimet noudetaan toimistoltamme osoitteesta Seurapuistikko 6 B 15, 61300 Kurikka muuttopäivänä tai sitä edeltävänä arkipäivänä klo 8–16 välillä.

Olemme tehneet asuntoon tulotarkastuksen ennen muuttoasi. Kun saavut ensimmäistä kertaa asunnolle, käy tulotarkastuslomake huolellisesti läpi, hyväksy se allekirjoituksellasi ja toimita lomakkeen päällimäinen kappale toimistoomme. Lomakkeessa olevia tietoja voidaan verrata asunnosta poismuuton hetkellä havaittuihin vikoihin, vahinkoihin ja puutteisiin. 

Muutosta aiheutuneet roskat tulee toimittaa asianmukaisesti jätteiden vastaanottopisteelle. Taloyhtiön jätepisteelle saa viedä vain asumisen aikana syntynyttä jätettä. Muistathan, että myöskään muuttopäivänä autoa ei saa pysäköidä siten, että se estää pelastusajoneuvojen saapumisen.

Huoneistoon tai sieltä pois muuttaessa on aina tehtävä muuttoilmoitus sekä väestörekisteriin että Postille. Helpoiten se onnistuu netissä tai lähimmässä Postin toimipisteessä. Ilmoita toimistoomme myös asumisen aikana huoneistoon muuttavat tai syntyvät uudet henkilöt.

Kun muutat asuntoon, sinun tulee solmia oma sähkösopimus. Voit tehdä sähkösopimuksen jo etukäteen ja asettaa sen astumaan voimaan muuttopäivänä. Sähkösopimuksen voit tehdä helposti valitsemasi sähköyhtiön verkkosivuilla. Mikäli tarvitset apua sähkösopimuksen solmimiseen, ota meihin yhteyttä.

Vuokrasopimuksen allekirjoituksella sitoudut hankkimaan kotivakuutuksen huoneistoosi. Kotivakuutus korvaa kotiisi tai irtaimistoosi aiheutuneita vahinkoja. Kotivakuutuksen voit tehdä helposti valitsemasi vakuutusyhtiön verkkosivuilla. Mikäli tarvitset apua kotivakuutuksen hankintaan, ota meihin yhteyttä.

Mikäli olet pienituloinen tai esimerkiksi opiskelija, saatat olla oikeutettu Kelan asumistukeen. Asumistuen tarkoitus on auttaa sinua vuokranmaksussa. Asumistukea voi saada myös osittaisena. Lisätietoa asumistuesta ja sen hakemisesta voit lukea Kelan sivuilta.

Onko sinulla kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua muuttoon liittyvissä asioissa. Soita tai laita WhatsApp-viestiä numeroon 045 131 7244. Palvelemme arkisin klo 8–16.